Από τις αρχές του 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στις εγκαταστάσεις του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Το κάπνισμα εξακολουθεί να συμβάλλει σημαντικά στην καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνησιμότητα καθώς έχει επιπτώσεις σε όλα τα στάδια της αθηροσκλήρωσης από την απλή δυσλειτουργία του ενδοθηλίου έως τις οξείες κλινικές εκδηλώσεις όπως το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επομένως η διακοπή του καπνίσματος είναι επιβεβλημένη σε ασθενείς με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και σε αυτούς με ιστορικό καρδιακής πάθησης.

Στόχος του ανωτέρω Ιατρείου είναι η παροχή εξειδικευμένης επιστημονικής βοήθειας σε ασθενείς που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα (με χορήγηση της απαραίτητης φαρμακοθεραπείας όταν χρειάζεται), ενώ παράλληλα παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη

Η ψυχολογική υποστήριξη κατά την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος είναι απαραίτητη ειδικά σε άτομα με άγχος, κατάθλιψη και θέματα προσαρμογής. Η ψυχολογική υποστήριξη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής περιλαμβάνει τη σύντομη ατομική θεραπεία (1-6 συνεδρίες) σε θέματα που εστιάζουν στα καρδιαγγειακά ζητήματα του ασθενούς (πχ. αλλαγές στον τρόπο ζωής, σχέσεις μέσα στην οικογένεια) καθώς και θεραπεία οικογένειας.

Ανθρώπινο Ιατρικό Προσωπικό

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Οικονομιδής Ιγνάτιος, Καθηγητής
Διακοπή καπνίσματος: Καλλιρρόη Κουρέα Καρδιολόγος
Διατροφή, Απώλεια βάρους: Όλγα Κουνάρη Κλινικός Διαιτολόγος

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής πραγματοποιείται στα εξωτερικά ιατρεία, στη Β΄ στάση.

Παρακάτω αναφέρονται οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας του Ιατρείου
Παρασκευή, Διακοπή Καπνίσματος – Καρδιολογικό
Πενταψήφιος κωδικός αριθμός στο 1535: 06803

Πληροφορίες: 2105832352