ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου, το Πανευρωπαικό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Καρδιολογία και γενικότερα στο Καρδιαγγειακό σύστημα. Αναφέρθηκαν όλες οι πρόοδοι στην τεχνολογία και τη φαρμακευτική ή επεμβατική αντιμετώπιση των παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος και παρουσιάσθηκαν οι τελευταίες μεγάλες πολυκεντρικές μελέτες.

Όλα τα στελέχη της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής είχαν έντονη και ενεργητική παρουσία στο Συνέδριο παρουσιάζοντας το ερευνητικό τους έργο με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Πολλά στελέχη της Κλινικής μας συμμετείχαν με διαλέξεις και προεδρίες σε Στρογγυλές Τράπεζες και Συμπόσια και συμμετείχαν στις επιστημονικές συναντήσεις των Working groups της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική έχει διαχρονικά συνεχή παρουσία στα μεγαλύτερα διεθνή Συνέδρια Καρδιολογίας, πολλά μέλη της Κλινικής έχουν Διοικητική θέση στα Συμβούλια Ευρωπαικών επιστημονικών εταιρειών και όλοι τιμούν παγκοσμίως την Ελλάδα.